B17 metabolička terapija

Komplementarno medicinska terapija raka – B17 metabolička terapija

Namera ovog teksta je da Vas upozna sa medicinsko integrativnim pristupom lečenja raka Metaboličkom terapijom. Sve više klinika širom sveta primenjuju ovu metodu sa ubeđenjem da je najefikasnija u borbi protiv raka. Ali takođe kao i preventiva protiv raka, treba imati na umu da rak ne bira pacijente a posle je veoma često kasno. Ovo se posebno odnosi na pacijente koji su po medicini u remisiji, naime po medicinskom protokolu u lečenju karcinoma lekar Vam ne može reći da ste izlečeni već da ste u remisiji, to znači da se očekuje relaps (povratak bolesti) što se veoma često i događa, kod nekih pacijenata posle par nedelja, meseci ili godia. To znači da je tumorski proces i dalje aktivan u telu i da terapija nije uspela da je ukloni. Do pojave bolesti, to je uvek radio naš imuni sitem.
Ne može se tvrditi da je B17 metabolička terapija “lek” koji tražite. Mi, međutim, verujemo u logiku i smisao koji proizlazi iz istraživanja koje smo pročitali koji kaže da je to način kontrole raka. O tome Vi možete doneti odluku samo nakon što ste pročitali ovaj tekst.

Probaćemo da podvučemo najvažnije  elemente ove terapije karcinoma, dati više detalja, kako bi mogli dalje sami da istražujete i borite se.

Ova terapija karcinoma ima za cilj da potpuno uskladi metaboličke procese u organizmu i tako ostvari kontrolu nad kancerogenim procesima u telu i izgradnju jakog i efikasnog imunog sistema.

Realno rečeno, ključ za uklanjanje raka je rad na imunom sistemu tela, a ne da se hemoterapijom i radiološkim terapijama uništi imunitet. Ova terapija radi u saradnji sa telom po sledećim principima:

 • Oslabađanje od kandide koja je izgleda skoro uvek prisutna kod pacijenata sa karcinomom, čiji mikotoksini obaraju i ruše imuni sistem, zato je detoksikacija ključna u borbi protiv raka
 • Kvaitetna suplementacija vitaminima i mineralima koje trebate dopremiti da odbrambenih mehanizama tela – “podrška imunom sistemu”;
 • Zatim dodavanje enzima koji će razbiti proteinsku školjku koja štiti ćelije raka i učiniti Vitamin B17 delotvornijim.
 • A primenom vitamina B-17 (Amigdalin ili Laetril) i vitamina A radi koji u sadejstvu sa enzimima razaraju ćelija raka (to se naročito postiže ampuliranim vitaminom B17)
 • Koriste se izuzetno visoke doze ampuliranog vitamina C
 • Korišćenje vrhunskih imunomodulatora kao što je Imunofan ili LDN

Za većinu nas promene u ishrani / životnom stilu su prilično radikalne, borba protiv navika je veoma teška, moć navike je čudo. Ali bez pobede nad navikama nema ni napretka u borbi protiv raka. U svakom slučaju onog trenutka kada krenete u terapiju znači da ste rešili da pobedite svoje navike a samim tim i bolest. Što bi naš glumac Boda Ninković rekao „ Glava to je direktor, telo to je fabrika. Loš direktor loša i fabrika. Ako hoćeš da opraviš fabriku moraš da smeniš direktora.“ Kada novo imenovani direktor donese odluku da se bori i krene na metaboličku terapiju evo šta se dešava. Normalno morate znati da je ovo veoma ozbiljna terapija koja se sprovodi samo u kliničkim uslovima pod nadzorom lekara. Naša iskustva su pokazala da pacijenti koji su to probali da sprovedu u kućnim uslovima nisu imali rezultate ili su imali probleme.

Dakle, šta je uključeno?

B-17 metabolička terapija:

Klinike koje praktikuju ovu alternativnu terapiju raka obično započinju sa detaljnim pregledom pacijenta i njegove dokumentacija, nalazima krvi i opšteg stanja pacijenta. Zatim započinju terrapiju koja zavisno od pacijenta i njegovog opšteg zdravstvenog stanja traje tri do četiri nedelje. U tom periodu se u kliničkim uslovima pod nadzorom lekara se sprovodi terapija. Po oknčanju kliničke terapije sprovodi se terapija u kućnim uslovima koja traje od četiri do šest meseci. Po okončanju te terapije, pod pretpostavkom da je došlo do pomaka na bolje, nastavlja se sa metaboličkim pristupom kako bi se sačuvalo zdravlje i sprečio relaps bolesti. Dobra strana ove terapije što nema nuspojave kao medicinske terapije, pa pacijent mnogo kvalitetnije živi a samim tim je i pozitivan prema sebi i svom zdravlju. Normalnoo treba napomenuti da se veoma dobri rezultati postižu ako je bolest otkrivena u ranim fazama. Nažalost kod nas se u Srbiji bolest otkriva kada je u poodmakloj fazi kada su rezultati daleko lošiji.

 

Klinička faza uključuje:

 • Metabolička terapija intravenskim vitaminom b17 / amigdalin kao i upotreba 500 mg tableta amigdalina (Laetrile, laitril, amigdalin su sva imena za hemijsku supstancu vitamina B17, mada sa blago promenljivim hemijskim kompozicijama) u kućnoj terapiji (ađuvantna terapija). Ernst T Krebs Jr kaže: “Ako imate rak, najvažnije razmatranje je da se maksimalna količina vitamina B17 unese u Vaše telo u najkraćem vremenskom periodu.
 • Dijetalni režim ishrane protiv kandide (bez ugljenih hidrata)
 • Detoksikacija organizma (jonska, frekventna, hidrokolon terapija, čajevima)
 • Mnoge klinike sve više koriste oksigenizaciju organizma u hiperbaričnim komorama u borbi protiv raka
 • Antioksidantne supstance i imunomodulatori
 • Enzimi Pankreasa
 • Vitamin C kompleks ampulirani
 • Vitamin B kompleks
 • Vitamini A i E kapljice emulzije
 • Cink
 • Esencijalne masne kiseline
 • Ionizovani koloidni mineralni dodatak
 • Sve više klinika koriste i frekventne terpije po metodologiji Dr Rajfa ili Hilde Klark u borbi protiv raka. I po našim saznanjima postižu se poprilično dobri rezultati
 • Fito tretmani protiv parazita / kandida, i drugih mikroba. Ovde posebno podvlačimo frekventu terapiju trenutno terapiju koja je u usponu u svetu medicine.

U periodu terapije treba da je povećana potrošnja vode. Poželjno je koristiti magnezijum hlorid barem tri meseca. Savetujemo da se za vreme trajanja terapije koriste i probiotici (naša preporuka je Torlakov liobif jer je on proizveden od naših autohtonih bakterija i kao takav je pokazao mnogo bolje rezultate od uvoznih) kako bi se održala korisna flora u crevima, a to je ključno zbog eleminacije toksina i kvalitetnije ishrane našeg organizma.
Održavajte redovnu fizičku aktivnost (osim ako to zdravstveni problemi ne sprečavaju);
Uklonite sve toksine i štetne okidače iz okoline / životnog stila

Zašto proći kroz ovu terapiju?

Zato što radi, mnogima je pomogla! To kažu lekari specijalista iz celog sveta! Kao i klinike koje uspešno tretiraju hiljade pacijenata.

Medicinska uputstva i iskustva

Ne bi trebalo da okrenete leđa medicinskoj negi, integrativna medicina podrazumeva i jednu i drugi pristup, i medicina i alterntiva. Ova terapija zahteva da bude sprovedena pod kontrolom kvalifikovanih lekara. Važno je da odaberete lekara koji ima komplemantarni pristup ovoj terapiji i borbi protiv raka.
Često će te se susretati sa lekarima koji ne priznaju ovaj komplementarni pristup lečenju bolesti.

Njihovi najčešći komentari su:
“B17 – ne radi i nije dokazano da ima dejstvo”

 • Delimično tačno – neki od testova koji su uradili iz farmaceutske industrije u SAD pokazali su da Vitamin B17 nije stvarno efikasan, jer su probali samo sa B17.
 • Za delotvornost Vitamina B17 u terapiji protiv kancera potrebni su enzimi, vitamini i minerali koji su glavni deo metaboličke terapije

ili “Cijanid je otrovan”

 • Ponovo je delimično tačno – vitamin B-17 sadrži deo molekula cijanida (nazvan “radikalni” cijanid), ali isto tako ga ima i vitamin B12 (cijanokobalamin) o kojem se niko ne priča!
 • Kao što se zna cijanid se javlja samo u ekstremno malim količinama na mestu tumora i tu i dejstvuje više o tome pročitajte ovde.
 • Istraživanja, koje su sproveli i najveći oponenti upotrebi Leatrila (sintetizovani oblik vitamina B-17), pokazali su da kada je upotrebljen u preporučenim dozama čak i intravenozno, da je rezultat “bez kliničke toksičnosti i da se u krvi ne može otkriti cijanid“
 • ili “Ako bi ovo” alternativna terapija karcinoma Vitaminom B17 zaista funkcionisala, to bi bila epohalna vest i mi ćemo je propisati svim našim pacijentima sa karcinomom “, Pri tome zaboravljaju na rezultate koje postižu sa klasičnom medicinskom terapijom i njenim nus pojavama. Više o tome pročitajte ovaj naučni podatak.
 • Lekari se obučavaju u medicinskim školama koje često finansiraju ili podržavaju farmaceutske kompanije. Napredak u medicini (u odnosu na hirurgiju) dolazi od istraživanja koju je (naravno!) finansirala farmaceutska industrija. Oni imaju naviku da ne objavljuju istraživanja koja pokazuju da se njihovi skupi lekovi mogu poboljšati “jednostavnim” promenama u ishrani!
 • Sve dok veliki farmaceutski proizvođači imaju uticaj na vlade na zapadu i mogu ubediti doktore i medije da predstavljaju pravi napredak u savremenoj medicini, metabolička terapija će uvek ostati “alternativna terapija raka”, a ne glavna! NAŽALOST!!!

Suočeni sa takvim otporom od onih ljudi od kojih očekujemo da budu stručnjaci u svojoj medicinskoj struci, u najmanju ruku obeshrabruje.
Ono što lekari i pacijenti treba da znaju je da pristup onkološkoj bolesti treba da bude komplementaran. Stoga je veoma važno stalno se edukovati i probati nove metode, a sve u cilju izlečenja pacijenta.

Za više informacija pozovite nas na 063243472