Hidrokolon terapija veoma važna u borbi protiv raka

Ko će pobediti imunitet ili rak hidrokolon terapija

Hidrokolon terapija veoma važna u borbi protiv raka

Saznaj više

Svi koji prate naš rad ili dolaze kod nas znaju da mi izuzetno mnogo insistiramo na detoksikaciji organizma, mnogo više nego na suplementaciji, jer smatramo da nas priroda nije napravila za apoteku, ali sve živo u prirodi kada se razboli vrši nekii vid detoksikacije.

Naslage koje se godinama talože na zidovima debelog creva nepovoljno utiču na zdravlje našeg tela, na imuni sistem organizma. Neredovnim i nedovoljnim pražnjenjem, vremenom nataložene naslage usporavaju metabolizam i usporava se peristaltika creva. To sve doprinosi povećanju količine toksina, nagomilavanju nepotrebnih štetnih materija, i dolazi do pada imuniteta.

Hidrokolon terapija predstavlja terapijsku metodu čišćenja i ispiranja debelog creva čistom vodom ili specijalno pravljenim vodenim rastvorima pomoću savremenih uređaja.
Anatomija kolona: Kolon je šuplji, kontraktilni organ, dužine oko 180 cm, i promera oko 5 cm. Počinje prelazom iz tankog creva u desnom donjem delu trbuha i završava se rektumom i čmarom.
U kolonu se, kao završnom delu sistema za varenje, odigrava kraj procesa varenja hrane i priprema izbacivanja svih otpadnih i nesvarenih delova. Na tom putu se odigravaju veoma važni segmenti varenja hrane, počev od resorpcije vode, važnih aminokiselina, vitamina, zatim se vrši sinteza i resorpcija folne kiseline i drugih mineralnih elemenata važnih za pravilno funkcionisanje našeg imunog sistema. U tom procesu veoma važnu ulogu igraju brojni sojevi dobroćudnih bakterija(nama poznati kao probitici), nastanjenih u debelom crevu i njihovo prisutvo i pravilan odnos su od ključnog značaja za naš imuni sistem.
Nažalost mnogi ljudi nemaju zdrav i funkcionalan kolon, nastalog zbog načina života, načina ishrane (previše skroba, rafinisanih ulja, šećera, konzervansa, nitrata, pesticida). Kao prva posledica usporenja peristaltike je zastoj i sabijanje stolice u donjim delovima kolona, prevelika dehidracija stolice i opšte poznata pojava hronične opstipacije. Stolica je tamno braon boje, prevelikih dimenzija sa pojavom nadutosti trbuha i puno gasova, otežane eliminacije. U uslovima takve nefunkcionalnosti kolona, na njegovim zidovima se talože vremenom obilne mase nesvarene hrane koja truli i proizvodi velike količine štetnih materija, toksina, gljivica (kandida), virusa, sluzi, parazita i sl. Stvaraju se uslovi za poremećaj bakterijskog balansa, pa čak i za prevagu štetnih bakterija i to je ono što nam obara imunitet I otvara vrata bolesti posebno raka. Po literaturi koja nam je dostupna ukazuje se na stvaranje nekih 22 vrste toksina, kao što su histidin, fenol, botulin, buterna kiselina, muscarin,  indol, krezol, gomilaju se teški metali itd. Oni se resorbuju i izazivaju toksikaciju organizma, preopterećujući drugu liniju toksikološke odbrane organizma, jetru, pluća, bubrege i kožu. Lokalno se, pre svega,  povećava rizik od stvaranja kancera koji je prema učestalosti kod nas i zemljama zapadnog sveta, drugi kancerski ubica  kod muškaraca, a treći kod žena.
Količina godinama taloženih masa nesvarene i trule hrane, slepljene na zidovima kolona i u naborima i proširenjma zida kolona, moše iznositi od tri, pa do neverovatnih deset kilograma. Debljina ovih masa, prema nalazima hirurga, može biti i do 1 cm.


Evo koji simptomi ukazuju na nefunkcionalnost i nezdrav kolon pored hronične opstipacije.

-bolovi u leđima -depresija
-kožni problemi, akne i sl. -česte prehlade
-otežan gubitak težine -loš miris tela
-nesanica -hemoroidi
-hipertenzija -alergije
-glavobolje -teškoće sa disanjem
-artritis -teškoće sa prostatom
-distendiran trbuh -hipoglikemija
-hronični zamor -menstrualni problemi

Kako rešiti probleme nefunkcionalnog kolona. Još od davnina naši stari su upotrebljavali klizmu, svi najpoznatiji travari iz naše prošlosti su u svojim terapijama koristili klistiranje. Uostalom sve ljudske kulture kroz milenijume koriste post kao način čišćenja digestivnog trakta (iako oni nisu u ishrani koristili sve ono loše što koristimo mi sada). Detoksikacija organizma je ključna stvar u borbi za naš imuni sistem. Suplementacija ne može da ima efekta ukoliko suplement ne može da dopre do našeg tela jer je blokiran toksinima u debelom crevu. To Vam je kao da sejete brašno kroz zapušeno sito, ne ide pa to ti je. Poznate su i rigidne terapije koje su se primenjivale u prošlosti, 21 dan se pije samo voda bez hrane, verovali ili ne i petnaestog dana ima pražnjenja iz creva crne, sluzave i odvratnog smrada sadržaja. Nekoliko pacijenata koji su to prošli su nam to iskustvo preneli.

Mi danas koristimo, klizme (koje mogu da isperu i očiste samo plitki deo kolona), laksative (koji imaju i svoje bolne nuspojave), čajeve i sl. Ali to ne može rešiti problem dugogodišnjeg nagomilavanja toksina u našem telu. Za to je hidro kolon terapija idealno rešenje, jer je neinvanzivna, čak i prijatna i u veoma kratkom vremenskom periodu očisti i izbaci sve toksine iz kolona. Ova metoda se odavno primenjuje na zapadu posebno americi i nemačkoj, nažalost kod nas nije toliko dostupna (a i nemamo svest o tome).
Hidrokolon terapija, predstavlja postupak uvođenja, putem specijalnih aparata, prečišćene i dezinfikovane mlake vode ili drugih specijalnih rastvora u kolon. Ova tečnost, u količini od oko 40-50 litara po seansi plavi čitav kolon i rastvara i ispira sve nataložene mase počevši od samog početka kolona na prelazu iz tankog creva, zaključno sa opstipatnim fecesom u donjim partijama. Postupak u jednoj seansi traje 45 minuta, potpuno je bezbolan i komforan i po pravilu se izvodi od strane lekara ili specijalno školovanog terapeuta. Potrebno je uraditi pet uzastopnih terapija svaki drugi dan, a opisana obilna evakuacija događa se, po pravilu, u toku treće terapije i može se vizuelno pratiti kroz transparentnu cev pre odvođenja u kanalizaciju.

Indikacije za hidrokolon terapiju:

-akutna fekalna impakcija -kandida
-hronična opstipacija -detoksikacija alkohola,droga i drugih otrova
– stanja posle hemoterapije -priprema za barijumsko RTG snimanje
-infekcija crevnim parazitima -akutne i hronične alergije,astma
-atonični kolon -migrene
-mukozni kolitis – Bolesti zglobova i mišića
-povišena temperatura, groznica -stanja posle hemoterapije
-trening creva kod para i kvadriplegija -depresija,migrene,poremećaj spavanja
-velika količina gasova -proširene vene donjih ekstremiteta, otoci
-nezapaljeni,nekrvareći hemoroidi -oboljenja mokraćnog sistema
-crevna intoksikacija -cistitis, menstrualni problemi
-priprema za hirurgiju kolona, srca -higijenska procedura kod zdravih ljudi
– onkološku hirurgiju -hormonski disbalans
-oboljenja kože / seboreja, neurodermiti, psorijaza -celulitis, gojaznost, regulacija telesne težine
-prevencija kancera kolona

Normalno pre odlaska na hidrokolon terapiju porazgovarajte sa svojim lekarem, jer postoje i kontraindikacije, mada će vam i u samoj zdravstvenoj ustanovi gde se vrši terapija to lekar reći.

Naša iskustva iz rada sa pacijentima u Savetovalištu, koji su išli na hidrokolon terapiju kažu da im je to u neviđenoj meri smanjilo nuspojave hemioterapije. Ovo je tema koju mi stalno podvlačimo jer veoma često ne znamo šta je gore da li primarna bolest ili nuspojave hemioterapije.

Za sve dodatne informacije obrtite nam se:

 0614141133

Email: imunofancoo@gmail.com

 

Leave a Reply