Imunofan preparat za lečenje raka

Jonsko čišćenje tela

Jonsko čišćenje tela

Prisetite se kako vaše telo osećalo kada ste zadnji put stajali pored vodopada ili hodali duž plaže dok su vam se talasi razbijali o noge. Tada ste dublje udisali vazduh u pluća, misli su vam se razbistrile a celo telo vam se osećalo bolje. Osetili ste opušteni i mirni. Ovu pozitivnu i snažnu reakciju izazivaju milioni jonizovanih molekula vode koji se nalaze u vazduhu ili na zemlji kada se voda razbija o tlo.

Jonsko čišćenje tela, ili jonska kupka stopala, služi za uklanjanje toksina (detoksikacija) i drugih nečistoća u ljudskom telu kroz pore na nogama po istom principu kao što se to događa i u prirodi.

Šta je Jonsko čišćenje tela, ili jonska kupka stopala?

Jonsko ćišćenje telaJonsko čišćenje, ili jonska kupka stopala, je kada mešavina pozitivnih i negativnih jona koje jonski aparat  generiše vežu za za suprotno naelektrisane toksične čestice koje se kasnije izvlače kroz pore na koži stopala . Rezultat koji se postiže posle nekoliko tretmana je izuzetno velika količnina izbačenih toksina iz organizma. To je eksterna metoda detoksikacije, koja detoksikuje telo dok udobno sedite  sa nogama postavljenim u posudi sa toplom vodom. Ovo je veoma efikasan način da se uklone toksične materije bez obzira na to gde se one nalaze u telu. Svaki tretman traje pola sata. Ovo je veoma preporučljivo kod pacijenata koji su na hemioterapiji, kako bi se reziduali citostatika koji su u telu i uništavaju zdrave ćelije čim pre izbacile iz organizma.

Jonsko čišćenje tela, ili jonska kupka stopala nije namenjena za lečenje bolesti, ona služi za detoksikaciju organizma na brz i efikasan način a da pri tome nije stresna za organizam.

Kako radi Jonsko čišćenje tela

Ljudsko telo je kao veliki magnet privlači i nažalost zadrži mnoge jone kao što su joni raznih toksina (teški metali, delimično oksidirane masti, mokraćna kiselina depoziti holesterola, mlečne kiseline kao i štetne hemikalije koje unosimo kroz vodu, hranu, vazduh). Ti toksini se u jonizovanoj formi zakače za zglobove, organe, krvne sudove, nerve i tkiva. Ovo remeti normalno funkcionisanje organizma i tako nastaju mnoge bolesti, alergije i problemi imunog sistema.

Ova tehnologija postoji već nekoliko decenija i njena tajna uspeha je u procesu jonskog čišćenja pomoću puštanja naizmenično pozitivnih i negativnih jona u toku istog tretmana. To omogućava uklanjanje toksina bez obzira na njihovu trenutni električi naboj.

Ion ili jon je naelektrisana cestica ili grupa cestica. Proces stvaranja jona iz neutralnih čestica naziva se jonizacija. Ma kako nastalo, jonsko naeletrisanje potiče od gubitka ili dobitka elektrona. Samim tim oni teže da neutrališu svoje naboje privlačeći  elektrone suprotnog naboja u ovom slučaju toksina izvlačeći ih iz tela kroz proces koji se zove osmoza.

Šta da očekujete!

Zdrave osobe mogu da očekuju osećaj blagostanja i opuštenosti posle svake terapije jonskog ćišćenja . Neke osobe sa bolom, edemom, otokom ili problemima sa zglobovima, posle terapije jonskog ćišćenja  su prijavili simptomatično olakšanje ovih neugodnosti.

Zašto detoksikacija?

Nikada ranije u istoriji naše planete nije bilo toliko toksina u našem okruženju, koji ulaze u naše telo kroz vazduh, vodu, hranu. Količine otrova koji nas stalno okružuju i napadaju su toliko velike da naš organizam nije u stanju da ih sve izbaci pa se svi ti toksini vremenom talože u našem organizmu. Periodična detoksikacija je od suštinskog značaja za naš imuni sistem, kako bi se zdravlje održalo na visokom nivou. Znajte da naše telo biološki nije napravljeno da se nosi sa tom količinom otrova, već da se bori u prirodno dramatičnom okruženju virusa, bakterija i parazita. Toksini smanjuju borbenu gotovost našeg imunog sistema pa mogućnost neke parazitske infekcije mnogo veća. A ovi virusi, bakterije i paraziti mogu biti uzroci nastanka mnogih bolesti kao što je i kancer među njima (spomenućemo HPV uzročnik raka grlića materice, kandide za koju dr Simoncini tvrdi da je takođe uzrok nastanka kancera). Zato je preporućljivo izvršiti josku detoksikaciju organizma, kao i hidroterapiju debelog creva u kojem su nataložene velike količine toksičnih materija koje remete rad probiotičnih bakterija koje su od veoma velike važnosti za naše zdravlje, fito terapija (čišćenje čajevima), način ishrane kao i nizak nivo stresa, to su sve načini detoksikacije koji mogu da podignu imuni status organizma i smanje rizik od nastanka bolesti.

Šta sve možete videti kod jonske detoksikacije organizma.

Voda u kojoj se nalaze vaše noge tokom terapije jonskog čišćenja vremenom počinje da menja boju i može se pojaviti talog na dnu posude. Ove boje i talog mogu biti indikator koliko je vaše telo toksikovano.

Značenje boja

 • Žuto-zelena: toksini iz bubrega, bešike, urinarnog trakta, oblasti prostateJonsko ćišćenje 1
 • Narandžasta: detoksikacija zglobova
 • Smeđa: duvan, ćelijski ostaci
 • Crna: detoksikacija jetre
 • Tamno Zelena: detoksikacija žučne kese
 • Bela pena: limfni sistem
 • Bele čestice: najverovatnije glivice
 • Crne mrlje: teški metali
 • Crvene mrlje: krvni ugrušci (sitni trombovi)
 • Tirkizna: ostaci starih lekova

Jonska detoksikacija ne leči bolesti. Ona samo vrši detoksikaciju organizma i samim tim podiže imuni status organizma, na taj način će svaka terapija koju vam je prepisao vaš lekar biti delotvornija i rezultati bolji a sa manje nus pojava, posebno kod onkoloških bolesnika usled dejstva citostatika. Savetujemo da ovaj vid detoksikacije vršite dva puta godišnje, posebno pacijenti koji su u stabilnom stanju remisije. Sigurno ćete se osećati bolje i zdravije sa više energije.

Kako izgleda terapija čišćenja jonskom detoksikacijom.

Za osobe mlađe od 50 godina 12 terapija od po pola sata i to tri puta nedeljno, barem jednom godišnje. Između godišnje terapije može jednom mesečno za održavanje.

Za osobe starije od pedeset godina maksimalno 10 terapija od po pola sata i to dva puta nedeljno, barem jednom godišnje. Između godišnje terapije može jednom mesečno za održavanje.

Ko ne bi trebalo da koristiti jonsku detoksikaciju?

 • Ljudi koji imaju pejsmejker
 • Pacijenti koji čekaju na transplataciju organa
 • Svako ko koristi psihotične lekove
 • Svako ko koristi lekove za razređivanje krvi
 • Trudnice ili dojilje

Ovaj tekst je samo informativnog karaktera. Ova metoda nije namenjena  za dijagnozu, lečenje ili prevenciju bolesti. Ukoliko menjate neku od svojih terapija preporučuje se da se kosultujete sa svojim lekarom.

Za više informacija o ovom načinu detoksikacije obratite nam se ili dođite u Savetovalište Vera u Život