Ko će pobediti Imunitet ili rak

Ko će pobediti Imunitet ili rak

Ko će pobediti Imunitet ili rak

Saznaj više

Trakat o nama, našim mislima i borbi protiv raka

Posle skoro pet godina rada u Savetovalištu i nekoliko hiljada pacijenta, neka iskustva i saznanja su se sakupila kada je u pitanju borba protiv raka. Pisac ovih redova je takođe pacijent koji je morao da se bori kao i svi ostali.  Bez obzira na sve loše medicinske prognoze (koliko mi je još malo vremena na ovom svetu preostalo), ja još uvek veselo gazim kroz život. Ako mogu ja, može to i svako drugi , ja nisam supermen. Mnogi od pacijenata koje sam upoznao a još uvek su sa nama su svaki na svoj način (među njima i ja) primenili tri principa, bez obzira koji je tip karcinoma u pitanju i da li su bili na medicinskoj terapiji ili ne. Ova tri principa su po meni ključna, u krajnjem slučaju dali su rezultate.

Tri pricipa:

  1. Detoksikacija misli
  2. Detoksikacija tela
  3. Antiparazatski program

O svakom principu ću u narednim tekstovima dati objašnjenje.

Kada nam se desi bolest, u nama se tada dešava bura emocija koje nam veoma često ne daju da delujemo. Na sve to dodajte da negativne misli i emocije direktno utiču na naš imuni sistemi obaraju ga. Uostalom odavno je poznata psihosomatska strana stresa. Po meni ovo je ključna ako ne i najvažnije polje borbe protiv kancera. Toplo preporučujem da pročitate knjigu koju je napisala Dr Lisa Rankin „Um iznad Medicine“ i pripremite se da se otvorite za potpuno novu paradigmu medicine, naučni dokaz da možete da pobedite bolest. Svi pacijenti koje sam upoznao radeći u savetovalištu a još uvek hodaju ovom planetom, su negde uspeli da pobede sebe i svoju bolest. Zapamtite koliko god da ste Vi vlasnici svoga zdravlja jednako ste i vlasnici svoje bolesti. Ne očekujte da će lekar primenom medicine i njenih metoda rešiti vašu bolest i uzrok ako vi niste aktivini učesnik te borbe, jer tuđa ruka svrab ne češe. Moj dragi prijatelj Boda Ninković je to najbolje na svetu opisao u jednom našem razgovoru, „Znaš Mićko, glava to ti je direktor, telo to je fabrika. Loš direktor, loša i fabrika. Hoćeš da opraviš fabriku moraš prvo da smeniš direktora“ Sve divno rečeno u tri proste rečenice, i to je negde istina koju svi prepoznajemo. Više o ovome pročitajte …

Kada nam se desi bolest (neka je to i prehlada) prva stvar koju uradimo je da idemo u apoteku i kupujemo suplemente. Pri tome ne znamo za šta uzimamo suplement znači dodajemo a ne znamo šta je to što nam fali, i veoma često se dešava da nemamo rezultate jer smo promašili suplement. Nas priroda nije napravila za apoteku.

Molim Vas da dobro razumete sledeće „ONO ŠTO JE POMOGLO MENI NEZNAČI DA ĆE I VAMA“  mnogi su izgubili bitku primenjujući „rekla baba valja piti ovo ili ono“ , da ne pričamo o internetu koji nas koliko god je od pomoći često dovodi u zabludu i tako nas neznanje ubija.

Vremenom svam shvatio da smo mi svi zaboravili da čujemo svoje telo, koje nam jasno kaže šta nam treba, šta nam prija ili ne. I to se provlači kroz našu borbu protiv bolesti. Često se hvatamo ishrane i tako pokušavamo da sebi donesemo zdravlja. Ono što Vam sa sigurnošću mogu reći je da su mnogi izgubili život promenom ishrane kada su se razboleli, pogotovu oni koji su na hemioterapiji. Držali su se  pročitanog ili im je neko nešto rekao kako da se hrane, bez obzira što im je telo slalo signale da im to ne prija. O tome pročitajte….

Medicina se bavi posledicama „ja vidim ja napadam“, a nas sve interesuje uzrok, jer ipak je bolje sprečiti nego lečiti. Svi mi negde znamo, imunitet je ono što nas čini zdravim. Šta je to što može da poremeti naš imuni sistem? Zašto se razboljevamo je večito pitanje koje nas muči? Nauka kaže da je ljudsko telo dom više biliona bakterija, zahvaljujući kojima se održava zdravlje i decenijama su naučnici isticali njihovu važnost, ponavljajući interesantan podatak: da je u ljudskom telu više mikroba nego ćelija koje ga čine, i to da ih premašuju u odnosu 10:1.

Međutim, nedavno je tim naučnika Naučnog instituta „Vajcman“ na čijem je čelu bio Ron Milo otkrio da telo prosečnog muškarca čini 30 biliona ćelija i da ono sadrži oko 40 biliona bakterija, od kojih većina živi u digestivnom traktu. Ipak, bez obzira na tačan broj mikroba u ljudskom telu, oni su vitalan i potcenjen deo ljudskog tela, koji umnogome doprinosi zdravlju ali I bolsti.

„Lako je zaboraviti a živimo u svetu mikroba“, kaže Karolin Hovde Bonah, mikrobiolog Univerziteta u Ajdahu. „Oni su vladari naše planete.“

I tako stižemo do dela zašto je antiparazitski program veoma bitan u borbi protiv raka, to je možda ona kakrika koja je prekinula naš imuni sistem. Više o ovome pročitajte…

Ko će pobediti Imunitet ili rak čitajte u narednim tekstovima. Ali nemojte samo čitati, već delajte primereno tome. Ako imate nedoumice kako to raditi dođite u naše Savetovalište Vera u Život.

0614141133

Leave a Reply