Metabolička terapija za kancer Vitamin B17

Metabolička terapija za kancer Vitamin B17

Metabolička terapija za kancer Vitamin B17

Saznaj više na

Večito pitanje uzroka nastanka karcinoma muči sve nas, toliko teorija, toliko pristupa problemu lečenja a rezultati su kakvi jesu. Danas postoji sveopšte uverenje od strane medicine da je karcinom kompleksna bolest, što je krajnji rezultat poremećenog metabolizma.To je opaka bolest koja napada celo telo, nervni sistem, probavni trakt, pankreas, pluća, organe za izlučivanje, endokrini sistem i ceo odbrambeni sistem. Česta pojava malignog tumora (relaps) posle konvencionalnih tretmana hirurgije, zračenja ili hemoterapije je uglavnom zbog toga što se osnovni metabolički uzrok kancera retko uzimao u obzir i kao takav ostao ne ispravljen.

Mnogi od nas su čuli za metaboličku terapiju vitaminom B17 (leatril, amigdalin) ali je premalo informacija kako se ona primenjuje i kakvi su rezultait sa njom. Naša iskustva u radu sa pacijentima koji su došli kod nas u savetovalište su pokazala izuzetno dobre rezultate primenom metaboličke terapije vitaminom B17. Posebno kod pacijenata koji su u stanju remisije ili u preventivne svrhe kod onih koji imaju predispoziciju da obole (bolje sprečiti nego lečiti). Međutim i kod pacijenata koji su u akutnoj fazi bolesti a primenjivali su ovu terapiju postignuti su fascinantno dobri rezultai u smislu poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja. Morate znati da ovo nije čarobna terapija protiv kancera ali je zato jedna od najboljih suportivnih terapija koja daje izuzetno dobre rezultate kod onkoloških pacijenata. Terapija bi trebala da se sprovodi u saradnji sa doktorom jer je veoma kompleksna. Naša iskustva sa pacijentima koji su sami probali da je sprovedu nisu baš najbolja, jer je bitno prilagoditi terapiju svakom pacijentu pojedinačno. Zato ako se odlučite za ovu terapiju obavezno to uradite uz pomoć lekara.

Malo o kanceru

Svi na ovome svetu imaju u sebi tumorku ćeliju jer se svaki dan dešava nekoliko ziliona deoba ćelija i uvek se desi neka koja je mutirala, ali nju prepoznaje naš imuni sistem i uspešno je uklanja. Znači naše telo ima sistem samoodbrane. U ljudskom telu postoji na hiljade ćelija koje se odlažu (usporavaju u razvoju), na embrionalnom nivou. Ove ćelije se zovu matične ćelije, fibroblasti, neoblasti, itd. Njihova primarna funkcija je popravljanje. Na primer kada se slomi kost ove ćelije imaju mogućnost da se transformišu u ćelije kosti. Ukoliko izgubite krv ove ćelije se transformišu u ćelije krvi. Poseduju mnogostruku funkciju i mogu reagovati na bilo koji morfogeni stimulans. Iste ove ćelije kada su podvrgnute kancerogenim ( hemijskim jedinjenjima koja prouzrokuju rak, čitaj toksini), razvijaju se u ćelije raka. Svaki dan, u svakom ljudskom biću, veliki broj ovih normalnih embrionalnih ćelije postanu kancerogene. Ali jako retko postaju bolest koju nazivamo kancer zbog zadivljujućeg sistema kojeg nazivamo imuni sistem. Ostajemo zdravi zahvaljujući limfocitima, makrofagima i ostalim komponentama imunog sistema koji su u mogućnosti da neutrališu i unište ove ćelije i zaustave njihovo širenje i razmnožavanje. Ove kancoregene ćelije se normalno unište od strane imunog sistema za par sati od trenutka njihovog formiranja.

Međutim ukoliko je imuni sistem oslabljen pogrešnom ishranom, izložen prekomernom zagađenju ili oslabljen konstantnim stresom, ćelije raka se neobuzdano i brzo razmnožavaju formirajući simptomatčnu izraslinu. Naš imuni sistem uglavnom slabi zbog starosti. Ovo slabljenje povećava mogućnost javljanja degenerativnih metaboličkih bolesti. Jedan od primarnih ciljeva metaboličke terapije je revitalizacija imunog sistema i obnavljanje do potpune funkcionalnosti. Uspeh u ovom dozvoljava imunom sistemu da eliminiše kancerogene ćelije pre nego što počnu neobuzdan rast.

Doktori i istraživači metaboličke terapije veruju da možemo ostati zdravi ukoliko snabdemo svaku individualnu ćeliju u organizmu sa dovoljnom količinom kiseonika, hranljivih sastojaka, enzima, minerala, amino kiselina i ostalih

Metabolička terapija za kancer Vitamin B17

najosnovnijih hranljivih sastojaka iz naše ishrane i hranljivih dodataka. Isti značaj treba posvetiti i mogućnosti tela da

eliminiše otpadne proizvode celularnog metabolizma kroz disanje, mokrenje, znoj.. itd. Tretmani moraju obezbediti pomoć organizmu da se detoksikuje eliminšući štetne zagađivače. Ovo je u suštini srce metaboličke terapije. Metabolička terapija je raznovrsan program koji uključuje veliki broj vezanih elemenata od kojih svaki igra važnu ulogu u uspehu cele terapije.

METABOLIČKI PROTOKOL

FAZA I – PRVIH 21 DAN

Početna faza se sastoji od 21 dana terapije u okviru koje lekari uključuju intravenoznu formu terapije B17, ponekad u kombinaciji sa DMSO sredstvom koje poboljšava prodor B17 u tkivo i velikom dozom intavenozno C Vitamina. Međutim ukoliko intravenozni postupak nije moguć, primenjuje se kućna terapija i uzima se 500mg amigdalina (B17) u tabletama zajedno sa košticama od kajsije. Dodatne terapije u fazi jedan uključuju: pankreatske enzime, Vitamin C, antioxidante, emulzioni vitamin A i E, prah od trave ječma, hrskavicu od ajkule (100% Čistu), multivitamine, Pangamsku kiselinu ( Vitamin B15), AHCC i svu hranu koja sadrži B17 ( npr. koštice od kajsije). Detoksifikacija i režim ishrane sa dodacima strogo se moraju poštovati.

FAZA II – NAREDNA TRI MESECA

Druga faza se sastoji od : Vitamina B17 /amigdalin tablete, koštice od kajsija, enzima, Vitamina A , C i E , hrskavice od ajkule i nastavka detoksifikacije i istog režima ishrane kao u fazi I.
Faza I – Metabolički paket za prvih 21 dan
Dve alternativne forme:
FAZA I – INTRAVENOZNA ( Doze preporučene od strane lekara Dr.Ernesto I Francisco Contreras iz Oaza Nade Bolnice.)
B 17 /Amigdalin ampule za intravenozno ubrizgavanje treba da vrši samo kvalifikovano medicinsko osoblje. Ovo pakovanje sadrži:

– Vitamin B 17 ampule.
– Vitamin B15 pangamska kiselina :
– Megaantioksidant : Imunofan ili polioksidoy .
– Megazym Forte enzimske tablete :
– Alfa Treonska kis. ( vitamin C) tablete :
– Vitamin A & E emulzione kapi :
– Hrskavica od ajkule :
– Vitamin E :1
– AHCC ( Aktivna heksozna povezana supstanca ):
– Tečni multivitaminski hranjivi dodatak :
– Modifikovani Citrus Pektin : .
– Tečni stabilizovani kiseonik:  Mnogo bolji rezultati se postižu sa hiperbaričnom komorom.
– Koštice od kajsije: jedna koštica na svakih 2.5kg telesne težine. Ne preporučuje se uzimati više od 6 na sat ili 30-35 na dan.

– Poželjno je uraditi hidrokolon terapiju pre početka metaboličke terapije kako bi se digestivni trakt oslobodio toksina koji remete pravilan metabolizam.

Izvršiti jonsku detoksikaciju tela kako bi metabolička terapija imala što bolji rezultat i na taj način smanjiti mogućnost opstrukcije toksina u pravilnom radu metabolizma tela.

Ovu terapiju treba da Vam odredi lekar jer je bitno prilagoditi terapiju svakom pacijentu.

ILI:
FAZA I – TABLETARNO

Intravenozno davanje amigdalina je zamenjeno sa 500mg Amigdalin tabletama. Dr. Contreras preporučuje 2 tablete sa svakim obrokom, ukupno 6 na dan. Inače ova Faza I uključuje potpuno iste komponente već navedene I namenjena je za kućnu upotrebu.

Vitamin B17 u tabletama : 2 tablete tri puta dnevno sa obrokom (6 na dan). Ovo je najuobičejeniji I najčešći vid sprovođenja Amigdalin terapije. Jedna tableta sadrži 500mg Amigdalina. Ako imate problem sa gutanjem, tableta se može izdrobiti i dodati mekoj hrani. Ukoliko se pojave stomačne neprijatnosti , tada uzmite po jednu tabletu šest puta na dan. Ako se pojavi osećaj mučnine prepolovite tabletu na pola I uzimajte na svakih sat vremena . Dobro bi bilo da nešto pojedete neposredno pre nego što uzmete tabletu ovog vitamina.

Dalje, posle prvih 21 dan …
Faza II Metabolički paket za naredna tri meseca

Terapija je sastavljena od B 17 u tabletama od 500mg sa istim ostalim komponentama kao i u Fazi I osim što su doze za vitamin B17 kao i za A & E emulzione kapi promenjene :
– Vitamin B 17 500mg tablete : 1 tableta uz svaki obrok i 1 pred spavanje.

– Vitamin A & E emulzione kapi : 10 kapi u sok ili vodu 2 x na dan .
( posle 3 meseca prekinuti sa upotrebom naredna 2 meseca)

Za više informacija obratite nam se na 0616353018