Remisija šta je to

Remisija šta je to

Svi onkološki bolesnici žele da čuju od svog lekara da su se izlečili od raka. Po završetku terapije a pod pretpostavkom da je u tom trenutku rak neprimetan za sve metode i tehnike dijagnostikovanja i otkrivanja mnogi pacijenti iz želje za ozdravljenjem poveruju da su se izlečili. Da li je baš tako!? Lekar onkolog Vam najverovatnije neće reći “Da, Vi ste izlečeni” oni nerado koriste reč izlečen jer ta reč nije na spisku najboljih i najcenjenijih medicinskih udžbenika kada je onkološka bolest u pitanju. Oni koriste izraz koji su mnogi čuli “Remisija” jer kada se rak smanji ili ukloni delimično ili potpuno, to dovodi do delimične ili potpune remisije. Remisija prevedeno je “preživljavanje, preživljavanje bez napretka bolesti, dugoročni opstanak. Kada pitate lekara posle terapije “i šta sada doktore?” Sledi odgovor “čekamo”! Pa šta čekamo doktore? Čekamo realaps! A što ga čekamo doktore, šta da radimo da do toga ne dođe!? Dobićete odgovor koji su mnogi pre Vas čuli “vidi mi to ne znamo” Klasična medicina se bavi posledicom ili ti simptomom po sistemu ja ga vidim ja ga napadam. I zato su pacijenti koji su imali rak pod stalnim nadzorom lekara onkologa posle terapije ili za vreme remisije. Zašto je to tako? Kod većine tipova raka onkolozi ne mogu da daju tačnu prognozu ili procene dalji tok bolesti. Mnoge nemetastatske vrste raka kao što su rak dojke, prostate, debelog creva mogu se veoma dobro smanjiti ili ukloniti. Ali to nije garancija. Medicina smatra da su metastatski tipovi raka kao što je rak jetre, pluća, kosti, mozak neizlečivi. No, mi smo u svom radu susretali pacijente koji su prošli te faze i uspeli borbom za svoje zdravlje da doguraju do potpunog povlačenja raka iako su bili otpisani od strane medicine. Da li su se izlečili to će vreme pokazati.

Da se vratimo na osnovnu temu ovog teksta i njegov naslov “Remisija”, znači mi posle terapije koje sprovede onkolog nismo izlečeni, to znači da mi moramo da nastavim borbu za svoje zdravlje i život. Mnogi pacijenti posle terapije nastave sa svojim životom kao pre terapije, tj ništa ne promene u svom životu a što je nejverovatnije i dovelo do pojave bolesti. Znači da nisu uklonili uzrok nastanka bolesti, a to je najbrži put ka relapsu. Znajte da svako živo ljudsko biće na ovoj planeti ima u sebi tumorsku ćeliju, pa zašto onda neko oboli a neko ne!? Očigledno da one koji nisu oboleli čuva njihov imunisistem, kako to izgleda pogledajte ovaj video…

Zaključak je da svako ko je u stanju remisije mora da se bavi svojim imunitetom kako ne bi došlo do relapsa bolesti.

Imunitet je veoma kompleksna tema, nije to odeš u apoteku kupiš tabletu i imaš odličan imunisistem. Stvari ne funkcionišu baš tako jer je tumor metabolička bolest ili bolest celog tela. Imunitet je način života, ishrane, razmišljanja, kontrola parazita, detoksikacija, imunomodulatori i najvažnije naučiti voleti sebe (što mnogi nažalost ne umeju da rade). Zapamtite bolest i lek je u nama samima. Produžite sebi život ulaganjem u sebe i svoje zdravlje.

Da bi naučili šta i kako raditi u remisiji pozovite nas0614141133